Emmie te Pas

image001
Emmie te Pas, geboren en getogen in het Achterhoekse Ulft, woont sinds 2010 in Arnhem waar ze heeft gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium. Hier volgde ze hoofdvaklessen zang (richting jazz & pop), bijvaklessen piano en maakte ze deel uit van verschillende muziekprojecten. In haar vierde jaar op het conservatorium besloot ze om voor haar studie een half jaar in New York te gaan wonen en daar te studeren aan The Collective School of Music. Na dit half jaar kwam ze terug om haar diploma in ontvangst te nemen en begon ze als leadzangeres van de coverband The Perfect Showband waarmee ze een jaar lang door het hele land heeft getourd. Na ruim 200 optredens met deze band besloot ze om weer terug te gaan naar New York om daar muziek te gaan maken.
Ze volgde lessen aan The New School for Jazz and Contemporary Music en speelde met haar eigen band op verschillende plekken door de hele stad In de zomer van 2016 verhuisde ze weer terug naar Nederland, waar ze haar muzikale carrière voortzet.
Sinds 2012 geeft Emmie zangles. Naast het lesgeven is ze veel bezig met het schrijven en arrangeren van muziek en optreden. Ze schrijft muziek voor haar eigen band, heeft een duo samen met gitarist Robert Siroen waarmee begin 2017 voor drie maanden op een cruiseschip heeft gespeeld, en ze is backing vocaliste bij o.a. NankoSoul.
image004
 image003image002